Дали е сменявана заедно с ролките и ремъка предполагам че пита колегата?
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблем с ремъци или ролки спря да пали
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от VIHHRONNY Покажи съобщениеми вече не си спомням а и като не съм си ги праил сам нещата и съвсем.
какво за помпата...?sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Ми със сигурност пълен комплект ангренаж и ролки, водна помпа не зн дали е в това число. Така или иначе на таблото свети червената дюза и колата не пали, а работеше преди да я изгася със светеща лампа на таблото...
та какво го причинява това при положение станалото?
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеЕ стига де...ако е с лабила психика човека..
Comment
-
Прецакана обтяжна ролка на пистовия. Ремъка изместен в страни. Част от него излиза от каналите на демпферната шайба. Откъсва се парче, което "пляка" навсякъде из двигателя, овива се около ролките, общо взето "голям шит" и накрая за капак малко парченце преебава центровката на ангренажа и колата започва да работи на разпад. Всичко това е от реален случай, в подобни атмосферни условия, поради липса на кора под двигателя и тези кори от вътрешната страна на гумите (дясната пази пистовия и алтернатора) - на всичкото отгоре два пъти докато майстора се усети за корите. Колата беше АР 147 1.9 JTD 115 к.с. 2001 г.
Comment
-
VIHHRONNY ти случайно да не си онзи симпатяга дето преди една или две години си сцепи картера на Бриколаж в Люлин?sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеVIHHRONNY ти случайно да не си онзи симпатяга дето преди една или две години си сцепи картера на Бриколаж в Люлин?
---------- Post added at 22:53 ---------- Previous post was at 22:44 ----------
Случаят е следния. Обтяжната ролка на ангренажа се е избила по някаква причина от лагера си изфрезовала е отвор в капака на ангренажа показала се е навън и е скъсала 2 писти от ремъка. Всичко долу, нови части, зацепване и всичко е като по книга ама не пали...
На ролката на помпата има два отвора 5мм и 6мм където се слагал щифт да блокира ролката докато се зацепва. Само дето не разбрах как точно...
Някой има ли опит? Другото което е ме съмнява на помпата да има значение как е. На ролката има с боя някакви белези 4-5 и не мога да им хвана спатиите.
Та има или няма значение за помпата?
---------- Post added at 22:56 ---------- Previous post was at 22:53 ----------
Картера го цепих сега лятото, преди седмица саксия улучи предното стъкло и сега това. Не знам какво да кажа. Няква проклетия...
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеИмаш ли E-learn? Гледам, че там процедурата по зацепването на ремъка е добре описана.
Comment
-
Първоначално публикувано от VIHHRONNY Покажи съобщениеНе нямам, но се докопах до една схема на която за помпата няма никакви инструкции...
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
има нещо заради което не пали и то е свързано с цялата тая история.
още като стана така и ми светна червената дюза на таблото като угасих и не запали повече и сега е същото. като въртя да паля, пусна за 0.5 sec и завъртя пак се опитва да запали но не може...
Comment
Comment